Cykelfest på Gamla Råslätt

Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening håller på att planera för en cykelfest den 25 april 2015. Hur ser intresset i området ut? Skulle ni vilja delta? Fyll i talongen ni fått i brevlådan och lämna på Grenadjärgatan 12 eller maila uppgifterna till info@gamlaraslatt.se senast den 6 februari. Anmälan är inte bindande. Kostnaden för festen kommer att hamna på cirka 100 kr per person. Sedan tillkommer även kostnad för den mat och dryck som man bjuder på hemma hos sig.

VAD ÄR EN CYKELFEST?

En fest där man får möjlighet att lära känna nya personer i sitt bostadsområde. Ni som par äter en trerätters med olika personer. Er uppgift blir att bjuda på någon av rätterna med tillhörande dryck i er bostad. Vilken rätt det blir avgör slumpen och det är också slumpen som bestämmer vilka fyra gäster som kommer till just er. Vad ni vill servera väljer ni själva. Deltagarna får alltså, efter att ha avnjutit förrätten hos något värdpar, cykla till något annat hus för huvudrätten och ett tredje hus för efterrätten. En av dessa rätter är ni alltså värdar för och på varje ställe träffar ni nya människor.

Alla kommer i förväg att få reda på vilken rätt man är värd för och vilket klockslag som man får gäster till. I övrigt kommer instruktioner under kvällen. Efter att ha ätit med kända och okända vänner samlas vi till ett gemensamt partaj.

EFTERFEST

Vi har funderat mycket över en efterfests vara eller icke vara. Här på Gamla Råslätt är det ont om bra och stora lokaler som lämpar sig för en fest med lite dans. Alternativet som vi har tänkt oss är Hagas klubbstuga (det tar ca 10 minuter att cykla dit) på Ljungarum. Vi vill veta om du som är intresserad att delta i en cykelfest tycker att en efterfest är nödvändig, och om det i sådana fall kan funka att trampa bort till Haga för lite dans och trevligt umgänge.

Hälsningar

Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening