Vårstädning av lekplatsen

På lördag 21 april kl. 14 samlas vi för den årliga städningen av lekplatsen på Andgatan. Alla är välkomna, ung som gammal. Ta med dig familjen samt en sopkvast, räfsa eller skottkärra och passa på att träffa grannar och andra boende på området. Ju fler vi är, desto roligare, snabbare och snyggare blir det.

Föreningen bjuder på grillkorv och saft när vi snyggat upp på lekplatsområdet, så kom med aptit både för städning och lite mat.

 

Fundera gärna över om du har möjlighet att hjälpa till med gräsklippning på lekplatsen i sommar. Vi hoppas kunna göra ett schema för gräsklippning, så att arbetet fördelas över flera personer.

Grannsamverkan informerar

Vi har fått ett brev från Polismyndigheten i Jönköpings län som gör oss uppmärksamma på att kontrollera resande asfalts- och stenläggare innan vi anlitar dem. Nedan kan du läsa brevet i sin helhet.

Information om resande asfalts- och stenläggare

Varje år främst under våren besöks länet av resande asfalts- och stenläggare. Polisens erfarenhet är att många blir lurade av dessa, då jobben ofta är dåligt utförda och ibland slutförs inte arbetena. Asfalt- och stenläggarna har ofta brittiskt eller irländskt ursprung och erbjuder snabba tjänster inom bland annat asfalt-, mark-, och takarbeten. De begär ofta förskottsbetalning för material inköp, vid många tillfällen har arbetarna inte återvänt, så betala aldrig i förskott. Det är också viktigt att tänka på att:

  • anmäla om du misstänker brott.
  • begära referenser och identitetshandlingar.
  • kontrollera F-skattesedel och bolagsuppgifter hos skatteverket (saknas F-skattesedel blir du själv arbetsgivare med ansvar för arbetsgivaravgift, källskatt m.m.)

Om du har frågor kontakta din lokala närpolis.