Årsmöte den 22 mars med föredrag av Nyströms trädgård

Torsdagen den 22 mars kl. 18.30 i Ljungarumsskolans aula är det dags för årsmöte.

I år har vi förmånen att få lyssna till Per Tjädermark från Nyströms trädgård som kommer att hålla ett föredrag om udda barrväxter och varför de ser ut som de gör. Per kommer också att visa lite gobitar ur Nyströms sortiment.

Anmälan till årsmötet gör du via email info@gamlaraslatt.se eller genom att lämna en lapp i brevlådan hos Magnus Kamstedt på Tallrisvägen 1 med namn, adress och hur många som kommer.
Vi bjuder på fika och kommer att lotta ut presentkort från Nyströms trädgård under kvällen.

Styrelsen har under året haft 4 möten där vi jobbat med trafiksituationen i och kring området, uppdaterat vår hemsida samt att vi ordnat en uppskattad invigning av lekplatsen. Lekplatsen är helt nybyggd med en asfalterad landhockeybana med belysning (drivs med timer). På vintern använder vi landhockeybanan till skridskobana när temperaturen tillåter.

Att tänka på inför årsmötet är om Du kan tänka dig att vara med i styrelsen. Två av våra nuvarande ledamöter har suttit två perioder och det är dags att göra skiften.  Det är viktigt med rotation på dessa platser så att nya idéer och önskemål kring vårt område kommer fram och drivs vidare. Arbetet är inte omfattande utan innefattar 3-4 möten per år och en del mindre arbetsuppgifter däremellan. Är du intresserad så lägger du en lapp i brevlådan hos Madelene Zetterlind i valberedningen, adress Tallrisvägen 5.  Har du några motioner till årsmötet ska du lämna dessa till nuvarande ordförande Magnus Kamstedt på Tallrisvägen 1.

Med vänlig hälsning styrelsen
Magnus Kamstedt, Tallrisv 1, tel. 12 72 01
Staffan Cewers, Råslättsv 1, tel. 30 71 72
Ulf Svensson, Grenadjärg 21, tel. 16 85 58
Pernilla Fridolfsson, Grågåsg 9, tel. 12 91 08
Mattias Malm, Tallrisvägen 2, tel. 16 99 94

Skridskobana på lekplatsen

Plocka fram era skridskor och ta med familjen till lekplatsen på Andgatan där det nu finns en skridskobana. Isen är öppen för alla och används redan flitigt av barn och ungdomar i området. Spolning kommer ske efter behov och möjlighet, och styrelsen uppskattar hjälp från boende i området med det. Kontakta Magnus Kamstedt om du vill hjälpa till att hålla isen i åkbart skick.

Tryck på knappen på lyktstolpen för att tända belysningen. Lyktstolpen står intill skridskobanan (till vänster i bilden ovan) och lampan ger ett bra sken över hela banan, så det är inga problem att åka även efter mörkrets intrång. Belysningen styrs av en timer och stängs automatiskt av efter en stund. Vill du åka mer så trycker du bara på knappen igen.

Styrelsen tycker det är glädjande att se det positiva mottagande som skridskobanan redan fått och hoppas att fler boende i området ska hitta dit och ha roligt tillsammans. Vi vill också passa på att uppmana alla skridskoåkare att visa hänsyn mot varandra och speciellt att ta det lugnt när det är mindre barn på isen.