Föreningen informerar

Vi vill göra er uppmärksamma på en oroväckande utveckling inom och även utom vårt område. Tyvärr har det, som ni säkert läst om, under en längre period skett ett flertal villainbrott på olika platser i Jönköping med omnejd. Inbrottsvågen har spridit sig till ett flertal områden och sker spontant mestadels under dagtid då ingen är hemma. Även Gamla Råslätt är alltså tyvärr drabbat och senast den 11 januari skedde ett inbrott på Grenadjärgatan. Man går in genom främst balkongdörrar eller liknade genom att man bryter upp dörren med kofot eller annat tillhygge. Därefter söks bostaden igenom efter värdesaker varefter man snabbt lämnar platsen innan polis eller vaktbolag anländer.

Vi hoppas att vi med denna information kan bidra till extra vaksamhet och att vi med det tillsammans kan hjälpas åt att hålla ögonen öppna och notera om det händer något utöver det vanliga. Titta gärna till grannen lite extra om ni ser att det inte är någon hemma. Påtala för närboende om ni åker bort en längre tid och hjälp varandra med att ta in post mm. Håll lampor och utomhusbelysning tända i den utsträckning det går. Var uppmärksamma på personer ni inte känner igen, kontrollera, notera och rapportera om ni ser något misstänksamt.

Kontakta polisen på telefon 114 14 vid misstanke om brott eller om ni ser något annat som verkar misstänksamt och bör rapporteras. Kontaktpersoner för grannsamverkan mot brott finns angiva på de båda informationstavlorna inom området.

För Styrelsen
Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

Magnus Kamstedt
Ordförande