Semestertider – info från Grannsamverkan

Semestertider är i antågande och jag vill skicka med er en påminnelse om att vi måste hjälpas åt att se efter varandras hus. Prata med grannar ifall ni ska åka bort så de kan hjälpa till med vattning, posttömning, kolla till huset m.m. Tänk på att se till att huset ser så bebott ut som möjligt.

Nattetid figurerar det folk i området som känner på bildörrar och förrådsdörrar. Se till att ni låser ordentligt. Inga nya rapporter till mig om inbrott i hus men som sagt så hör jag från flera att de har haft påhälsning i förråd och bilar. Bland annat har det kommit till min kännedom att cyklar har stulits. Givetvis är polisanmälan gjord på detta.

Ring polisen om ni ser något konstigt!

Hälsningar Camilla

Info från Grannsamverkan – nya inbrott!

Fått information från polisen att ytterligare inbrott skett i området på Råslättsvägen och Norrahammarvägen. Rutan hade krossats i altandörren i båda fallen. Var uppmärksamma och meddela era grannar om ni reser iväg!

Enligt personer som är med i grannsamverkan på Kettilstorp, figurerar det mystiska individer i området Kettilstorp. De har känt om bilar har varit låsta. Ett par bilstölder har förekommit i området och även ett par bostadsinbrott. Håll ögonen öppna och se till att låsa era bostäder och bilar.

Inbrott

Fick mail från polisen att det varit inbrott här på området. Gärningsmannen hade krossat ett källarfönster och tagit sig i där.  Gardinerna i de tre sovrummen hade dragits för. Kontanter, smycken, dator och en gräsklippare hade tillgripits.

Fortsätt att meddela grannar om ni åker iväg så att vi kan hjälpas åt att hålla utkik.

 

Grannsamverkan

Fått mail från polisen om att det lagts ut små vita stenar på trappor till fastigheter i Huskvarna. Vi kan ju vara lite uppmärksamma om detta skulle upptäckas även här i vårt område.

Sedan har det varit enstaka inbrott på spridda platser i länet under sommaren men jag har inte fått något rapporterat i vår närhet.