Inbjudan cykelfest på Gamla Råslätt

Nu är det dags igen…

VÄLKOMMEN PÅ CYKELFEST! 5-ÅRSJUBILEUM!

Lördagen den 31 augusti är det dags för årets cykelfest här på Gamla Råslätt. En fest där vi lär känna varandra ännu bättre. I år är det 5:e året vi kör och hoppas på god uppslutning!

Vi kommer under kvällen cykla hem till olika hem för att äta och dricka gott; en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt. Efter maten kommer vi att träffas för en gemensam fest i området. Vart den blir får ni reda på samtidigt som du får information om vilken rätt ni ska bjuda på. Denna information få ni i ett mail en vecka innan festen. Mer information om kvällen får ni vid samlingen. Slumpen avgör vilken rätt som ni kommer att få bjuda på. Vem som kommer till er får ni veta först när det plingar på dörren!

Hela tanken med festen är att det ska vara roligt, och att få lära känna nya människor, under trevliga förhållanden. Ni ska vara beredda på att kunna ta emot 4 gäster i ert hem. Ni bestämmer själv nivån på er rätt, men tänk på att den ska serveras ganska snabbt. Tänk på att erbjuda både alkohol och alkoholfritt alternativ som dryck till maten.

Kostnaden är 200 kr per par, som ska täcka omkostnader. På efterfesten ingår två dryck per person (öl/vin/läsk) och lite tilltugg. Det kommer finnas möjlighet att köpa ytterligare dryck till självkostnadspris.

Hålltider:

16.15 Samling med cykel vid lekplatsen på Andgatan där fördrink serveras och information ges om vart ni ska bege er för förrätten.

17.00 Serveras förrätt

18.30 Serveras huvudrätt

20.30 Serveras efterrätt

22.00 Fest

Anmälan stänger 12 maj. Det är först till kvarn som gäller då vi i år har ett begränsat antal platser.

Registrera er anmälan här.

Om ni har frågor så kan ni vända er till gamlaraslattcykelfest@gmail.com eller

Pernilla och Henrik Gustavsson, mobil: 073-0757973

Camilla och Peter Leandersson, mobil: 0708-363376

Cykelfest lördag 26 maj 2018

Det är dags att anmäla sig till årets cykelfest. Lördagen 26 maj rullar vi hem till varandra på våra cyklar för att äta spännande mat, njuta av god dryck och umgås med gamla och nya vänner. Gamla Råslätts cykelfest kan bli en av höjdpunkterna för 2018 och alla är välkomna!

Vår cykelfest innebär att varje deltagarpar* får äta en trerätters middag där de själva står som värdpar för antingen förrätt, huvudrätt eller dessert med tillhörande dryck (tänk på att erbjuda både alkohol och alkoholfritt alternativ). Slumpen bestämmer vilken av dessa ni får bjuda på och till vem ni cyklar för att bli bjudna på de andra rätterna. En vecka innan cykelfesten får ni veta om ni ska bjuda på förrätt, huvudrätt eller efterrätt, men vem som kommer på besök får ni veta först när det ringer på dörren! Ni får själva veta vem ni ska besöka strax innan ni cyklar dit. Efter avslutad trerätters måltid samlas vi för efterfest i Haga klubbstuga på Strömsbergsvägen 8.

Egentligen är det inte cyklarna som är det viktiga på en cykelfest. Det är möjligheten att träffa nya människor, att lära känna vänner ännu bättre, att äta och dricka gott samt att umgås på den gemensamma festen. Cyklarna är bara ett praktiskt sätt att komma dit! Dessutom är det lite roligt att området exploderar av cyklande par som inte kan låta bli att ringa på sina ringklockor när de möter andra festdeltagare på väg mot nya upplevelser.

Anmäl er senast 1 april 2018 genom att betala in 200 kr till föreningens bankgiro 436-9641 och sedan registrera er anmälan via länken nedan. Avgiften gäller för två deltagare och täcker kostnader för arrangemanget inkl. den gemensamma efterfesten. På efterfesten ingår två dryck per person (öl/vin/läsk) och lite tilltugg. Det kommer finnas möjlighet att köpa ytterligare dryck till självkostnadspris.

Registrera er anmälan här.

Om ni har frågor kan ni vända er till Therese och Johan på Svangatan 5 eller Linnéa och Karl på Grenadjärgatan 3A. Cykelfesten arrangeras av Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening.

* Ett deltagarpar består av två personer (gifta/sambo/särbo/vänner) som har en bostad på Gamla Råslätt där de kan ta emot 4 gäster.

Yoga med Anna även i vår

Hur hittar du balans i livet? Stanna upp och ge dig själv tid i en rörelseform som stärker och återhämtar. Lugnt och medvetet. Nu kör Anna Andersson igång med Yoga på Ljungarumsskolan igen. På söndag 21 januari finns möjlighet att prova på för 100 kr.

Tid
Söndagar 17:45-19:15, 21 januari – 18 mars.
Torsdagar 19:15-20:45, 18 januari – 15 mars.

Plats
Ljungarumsskolans gamla gymnastiksal.

Läs mer och anmäl dig på www.attbaravara.com. Det är aldrig försent att börja yoga – Varmt välkommen!

Cykelfest 2016

Cykelfest på Gamla Råslätt den 10 september 2016.

Var ska vi vara? Vad ska vi bjuda på? Till vem ska vi cykla? Vad kostar det?
Varje deltagande par kommer att – i sitt hem – få bjuda på en av de tre rätterna; förrätt, varmrätt eller efterrätt med tillhörande dryck (med/utan alkohol).
Cykelfesten går ut på att äta en komplett middag med tre rätter men på olika platser och med olika personer. Minst en vecka innan festen kommer ni att få veta vilken rätt ni är värd för och när gästerna anländer. Under cykelkvällen kommer det att ges vidare instruktioner till vilka olika adresser man ska åka till och vilken tid man ska vara där. Efter att ha dinerat med kända och okända samlas alla deltagare till en gemensam efterfest i Hagas klubbstuga på Ljungarum. Till detta kommer anmälningsavgiften att användas. Här kommer vi att dansa och umgås till sena timman är slagen.

Kom ihåg att det är alla trevliga grannars deltagande som gör den här festen lyckad och att det är er festglädje och gästvänlighet som lyfter hela arrangemanget.
Detta är en festkväll utan barn med undantag för bebisar.

Anmälan:
Skicka ett mail till info@gamlaraslatt.se

I detta mail behöver vi få följande information:
* Båda deltagarnas namn
* Adress
* Telefonnummer (gärna mobil)
* Mailadress
* Eventuella allergier (födoämnes- eller pälsdjursallergier etc.)
* Om ni har pälsdjur

Har du inte möjlighet att maila så lämna en lapp med ovan information på Tallrisvägen 9.

Avgift:
Medlemmar: 200:-/par.   Icke medlemmar: 250:-/par.
Avgiften betalas in på bankgironummer: 436-9641 i samband med anmälan.
Obs! Glöm ej att skriva vem pengarna är ifrån.
I avgiften ingår 2 dryck per person (öl/vin/läsk).
Ytterligare dryckesförsäljning kommer att finnas till självkostnadspris.

Sista anmälan: 31 maj

VÄLKOMNA!

Hälsningar Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

Cykelfest 2016

Snart är det dags för Gamla Råslätts cykelfest 2016 och föreningen söker nu dig som vill vara arrangör. 2-3 par är lagom antal.
Vi som ordnade förra årets cykelfest hjälper er gärna igång med tips och trix.

Anmäl ditt intresse till Pernilla Gustavsson via mail: fridolfutanselma@hotmail.com

Cyckelfest

PUMPA DÄCKEN OCH UPP PÅ HOJEN

Cykelfest på Gamla Råslätt den 25 april 2015.

Var ska vi vara? Vad ska vi bjuda på? Till vem ska vi cykla? Vad kostar det? Varje deltagande par kommer att – i sitt hem – få bjuda på en av de tre rätterna; förrätt, varmrätt eller efterrätt med tillhörande dryck (med/utan alkohol). Cykelfesten går ut på att äta en komplett middag med tre rätter men på olika platser och med olika personer. Minst en vecka innan festen kommer ni att få veta vilken rätt ni är värd för och när gästerna anländer. Under cykelkvällen kommer det att ges vidare instruktioner till vilka olika adresser man ska åka till och vilken tid man ska vara där. Efter att ha dinerat med kända och okända samlas alla deltagare till en gemensam efterfest i Hagas klubbstuga på Ljungarum. Till detta kommer anmälningsavgiften att användas. Här kommer vi att dansa och umgås till sena timman är slagen.

Kom ihåg att det är alla trevliga grannars deltagande som gör den här festen lyckad och att det är er festglädje och gästvänlighet som lyfter hela arrangemanget. Detta är en festkväll utan barn med undantag för bebisar.

Anmälan:    Skicka ett mail till info@gamlaraslatt.se

I detta mail behöver vi få följande information:

  • Båda deltagarnas namn
  • Adress
  • Telefonnummer (gärna mobil)
  • Mailadress
  • Eventuella allergier (födoämnes- eller pälsdjursallergier etc.)
  • Om ni har pälsdjur

Har du inte möjlighet att maila så lämna en lapp med ovan info på Grenadjärgatan 12.

Avgift:

Medlemmar: 200:-/par.   Icke medlemmar: 300:-/par.

Avgiften betalas in på bankgironummer: 436-9641 i samband med anmälan. Obs! Glöm ej att skriva vem pengarna är ifrån.

I avgiften ingår 2 dryck per person (öl/vin/läsk). Ytterligare dryckesförsäljning kommer att finnas till självkostnadspris.

Sista anmälan: 31 mars

VÄLKOMNA!

Hälsningar Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

Cykelfest på Gamla Råslätt

Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening håller på att planera för en cykelfest den 25 april 2015. Hur ser intresset i området ut? Skulle ni vilja delta? Fyll i talongen ni fått i brevlådan och lämna på Grenadjärgatan 12 eller maila uppgifterna till info@gamlaraslatt.se senast den 6 februari. Anmälan är inte bindande. Kostnaden för festen kommer att hamna på cirka 100 kr per person. Sedan tillkommer även kostnad för den mat och dryck som man bjuder på hemma hos sig.

VAD ÄR EN CYKELFEST?

En fest där man får möjlighet att lära känna nya personer i sitt bostadsområde. Ni som par äter en trerätters med olika personer. Er uppgift blir att bjuda på någon av rätterna med tillhörande dryck i er bostad. Vilken rätt det blir avgör slumpen och det är också slumpen som bestämmer vilka fyra gäster som kommer till just er. Vad ni vill servera väljer ni själva. Deltagarna får alltså, efter att ha avnjutit förrätten hos något värdpar, cykla till något annat hus för huvudrätten och ett tredje hus för efterrätten. En av dessa rätter är ni alltså värdar för och på varje ställe träffar ni nya människor.

Alla kommer i förväg att få reda på vilken rätt man är värd för och vilket klockslag som man får gäster till. I övrigt kommer instruktioner under kvällen. Efter att ha ätit med kända och okända vänner samlas vi till ett gemensamt partaj.

EFTERFEST

Vi har funderat mycket över en efterfests vara eller icke vara. Här på Gamla Råslätt är det ont om bra och stora lokaler som lämpar sig för en fest med lite dans. Alternativet som vi har tänkt oss är Hagas klubbstuga (det tar ca 10 minuter att cykla dit) på Ljungarum. Vi vill veta om du som är intresserad att delta i en cykelfest tycker att en efterfest är nödvändig, och om det i sådana fall kan funka att trampa bort till Haga för lite dans och trevligt umgänge.

Hälsningar

Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

 

 

Hjälp till att sätta upp förråds­byggnad på lekplatsen 30 juni

På årsmötet i mars 2012 togs ett enhälligt beslut om att satsa en del av föreningens tillgångar på en förrådsbyggnad och tillhörande utrustning för skötsel och drift av områdets lekplats på Andgatan.

Jönköpings kommun har sedan en tid tillbaka gett sitt tillstånd för byggnaden och styrelsen har därefter tagit beslut om en förrådsbyggnad på knappt 8 m2. Du kan läsa mer om den förrådsbyggnad vi valt på Jabos hemsida.

Styrelsens ambition och önskan är att installationen av byggnaden ska kunna ombesörjas med hjälp av boende inom området. Vi planerar i och med detta för en dag där vi vill samla så många som möjligt under hela eller delar av dagen för färdigställa projektet. Vi hoppas att detta ska kunna genomöras lördagen 30 juni med start kl. 8 på morgonen.

Om du har möjlighet att hjälpa till vill vi att du anmäler dig antingen via telefon till ordförande Magnus Kamstedt på nummer 0706-26 66 10 eller genom att Gilla detta inlägg på föreningens Facebooksida. Din anmälan vill vi helst ha innan den 20 juni för att kunna förbereda det som krävs i god tid.

Vårstädning av lekplatsen

På lördag 21 april kl. 14 samlas vi för den årliga städningen av lekplatsen på Andgatan. Alla är välkomna, ung som gammal. Ta med dig familjen samt en sopkvast, räfsa eller skottkärra och passa på att träffa grannar och andra boende på området. Ju fler vi är, desto roligare, snabbare och snyggare blir det.

Föreningen bjuder på grillkorv och saft när vi snyggat upp på lekplatsområdet, så kom med aptit både för städning och lite mat.

 

Fundera gärna över om du har möjlighet att hjälpa till med gräsklippning på lekplatsen i sommar. Vi hoppas kunna göra ett schema för gräsklippning, så att arbetet fördelas över flera personer.