Cykelfest 2016

Cykelfest på Gamla Råslätt den 10 september 2016.

Var ska vi vara? Vad ska vi bjuda på? Till vem ska vi cykla? Vad kostar det?
Varje deltagande par kommer att – i sitt hem – få bjuda på en av de tre rätterna; förrätt, varmrätt eller efterrätt med tillhörande dryck (med/utan alkohol).
Cykelfesten går ut på att äta en komplett middag med tre rätter men på olika platser och med olika personer. Minst en vecka innan festen kommer ni att få veta vilken rätt ni är värd för och när gästerna anländer. Under cykelkvällen kommer det att ges vidare instruktioner till vilka olika adresser man ska åka till och vilken tid man ska vara där. Efter att ha dinerat med kända och okända samlas alla deltagare till en gemensam efterfest i Hagas klubbstuga på Ljungarum. Till detta kommer anmälningsavgiften att användas. Här kommer vi att dansa och umgås till sena timman är slagen.

Kom ihåg att det är alla trevliga grannars deltagande som gör den här festen lyckad och att det är er festglädje och gästvänlighet som lyfter hela arrangemanget.
Detta är en festkväll utan barn med undantag för bebisar.

Anmälan:
Skicka ett mail till info@gamlaraslatt.se

I detta mail behöver vi få följande information:
* Båda deltagarnas namn
* Adress
* Telefonnummer (gärna mobil)
* Mailadress
* Eventuella allergier (födoämnes- eller pälsdjursallergier etc.)
* Om ni har pälsdjur

Har du inte möjlighet att maila så lämna en lapp med ovan information på Tallrisvägen 9.

Avgift:
Medlemmar: 200:-/par.   Icke medlemmar: 250:-/par.
Avgiften betalas in på bankgironummer: 436-9641 i samband med anmälan.
Obs! Glöm ej att skriva vem pengarna är ifrån.
I avgiften ingår 2 dryck per person (öl/vin/läsk).
Ytterligare dryckesförsäljning kommer att finnas till självkostnadspris.

Sista anmälan: 31 maj

VÄLKOMNA!

Hälsningar Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

Cykelfest 2016

Snart är det dags för Gamla Råslätts cykelfest 2016 och föreningen söker nu dig som vill vara arrangör. 2-3 par är lagom antal.
Vi som ordnade förra årets cykelfest hjälper er gärna igång med tips och trix.

Anmäl ditt intresse till Pernilla Gustavsson via mail: fridolfutanselma@hotmail.com

Cyckelfest

Hastighetsöversyn

Flera av fastigheterna som gränsar till Norrahammarsleden har genom en privat skrivelse gjort kommunen observanta på de höga bullernivåerna från vägen.

Vi menar att genom att sänka högsta tillåtna hastighet till 50 km/h för hela sträckan till Grästorp minskar oljudet väsentligt.

Vill fler fastigheter lämna in skrivelsen går det jättebra och brevet bifogas här

Hastighet Norrahammarsleden.

PUMPA DÄCKEN OCH UPP PÅ HOJEN

Cykelfest på Gamla Råslätt den 25 april 2015.

Var ska vi vara? Vad ska vi bjuda på? Till vem ska vi cykla? Vad kostar det? Varje deltagande par kommer att – i sitt hem – få bjuda på en av de tre rätterna; förrätt, varmrätt eller efterrätt med tillhörande dryck (med/utan alkohol). Cykelfesten går ut på att äta en komplett middag med tre rätter men på olika platser och med olika personer. Minst en vecka innan festen kommer ni att få veta vilken rätt ni är värd för och när gästerna anländer. Under cykelkvällen kommer det att ges vidare instruktioner till vilka olika adresser man ska åka till och vilken tid man ska vara där. Efter att ha dinerat med kända och okända samlas alla deltagare till en gemensam efterfest i Hagas klubbstuga på Ljungarum. Till detta kommer anmälningsavgiften att användas. Här kommer vi att dansa och umgås till sena timman är slagen.

Kom ihåg att det är alla trevliga grannars deltagande som gör den här festen lyckad och att det är er festglädje och gästvänlighet som lyfter hela arrangemanget. Detta är en festkväll utan barn med undantag för bebisar.

Anmälan:    Skicka ett mail till info@gamlaraslatt.se

I detta mail behöver vi få följande information:

  • Båda deltagarnas namn
  • Adress
  • Telefonnummer (gärna mobil)
  • Mailadress
  • Eventuella allergier (födoämnes- eller pälsdjursallergier etc.)
  • Om ni har pälsdjur

Har du inte möjlighet att maila så lämna en lapp med ovan info på Grenadjärgatan 12.

Avgift:

Medlemmar: 200:-/par.   Icke medlemmar: 300:-/par.

Avgiften betalas in på bankgironummer: 436-9641 i samband med anmälan. Obs! Glöm ej att skriva vem pengarna är ifrån.

I avgiften ingår 2 dryck per person (öl/vin/läsk). Ytterligare dryckesförsäljning kommer att finnas till självkostnadspris.

Sista anmälan: 31 mars

VÄLKOMNA!

Hälsningar Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

Cykelfest på Gamla Råslätt

Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening håller på att planera för en cykelfest den 25 april 2015. Hur ser intresset i området ut? Skulle ni vilja delta? Fyll i talongen ni fått i brevlådan och lämna på Grenadjärgatan 12 eller maila uppgifterna till info@gamlaraslatt.se senast den 6 februari. Anmälan är inte bindande. Kostnaden för festen kommer att hamna på cirka 100 kr per person. Sedan tillkommer även kostnad för den mat och dryck som man bjuder på hemma hos sig.

VAD ÄR EN CYKELFEST?

En fest där man får möjlighet att lära känna nya personer i sitt bostadsområde. Ni som par äter en trerätters med olika personer. Er uppgift blir att bjuda på någon av rätterna med tillhörande dryck i er bostad. Vilken rätt det blir avgör slumpen och det är också slumpen som bestämmer vilka fyra gäster som kommer till just er. Vad ni vill servera väljer ni själva. Deltagarna får alltså, efter att ha avnjutit förrätten hos något värdpar, cykla till något annat hus för huvudrätten och ett tredje hus för efterrätten. En av dessa rätter är ni alltså värdar för och på varje ställe träffar ni nya människor.

Alla kommer i förväg att få reda på vilken rätt man är värd för och vilket klockslag som man får gäster till. I övrigt kommer instruktioner under kvällen. Efter att ha ätit med kända och okända vänner samlas vi till ett gemensamt partaj.

EFTERFEST

Vi har funderat mycket över en efterfests vara eller icke vara. Här på Gamla Råslätt är det ont om bra och stora lokaler som lämpar sig för en fest med lite dans. Alternativet som vi har tänkt oss är Hagas klubbstuga (det tar ca 10 minuter att cykla dit) på Ljungarum. Vi vill veta om du som är intresserad att delta i en cykelfest tycker att en efterfest är nödvändig, och om det i sådana fall kan funka att trampa bort till Haga för lite dans och trevligt umgänge.

Hälsningar

Gamla Råslätts egnahems- och intresseförening

 

 

Inbrott

Det har skett ett bostadsinbrott i området förra veckan. En silvergrå skåpbil med två män har varit synliga och det har troligen skett i torsdags. Var observanta!

Polisen skriver på sin facebooksida:
”Det bästa sättet att jaga bort tjuvarna är att vara frågvis och obekväm när ni möter dem i områdena. Försök även att skriva ner registreringsnr. på fordon de färdas i så underlättar det för oss när vi letar. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite. Låt oss göra bedömningen om det kan vara intressant. Inget samtal är onödigt!!! Ring 112 om ni behöver nå oss omgående, annars kan ni ringa 114 14.”

Städning av lekplatsen

Anteckna lördagen den 21 april i din kalender. Från klockan 14.00 träffas vi i områdets lekplats på Andgatan för att vårstäda.
Ta med dig krattor, skottkärror och räfsor.

Efteråt blir det korvgrillning som föreningen bjuder på.